Een ontspannings- of wellnessmassage is een massage met als doel de algehele ontspanning van het lichaam. Het betreft de gehele achterzijde van uw lichaam; hoofd, nek, schouder, rug, benen en voeten.

Een ontspanningsmassage (wellness-) heeft een gunstig effect op uw gezondheid. Het bevordert de bloedsomloop, laat spieren ontspannen, heeft een goede uitwerking op de ademhaling en spijsvertering en versnelt de afvoer van afvalstoffen door het lymfesysteem te stimuleren.

De technieken en massages variëren van ontspannend tot stevig en worden gecombineerd gebruikt tijdens de behandelingen. Vooraf bespreken we u wensen danwel klachten, de behandelingen worden hierop aangepast.

Kokopilau, ontspanningsmassage
zwang15-8

Een zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage speciaal voor de zwangere vrouw. Het betreft de gehele achterzijde van het lichaam; hoofd, nek, schouder, rug, benen en voeten. Door de speciaal voor de zwangerschap ontworpen tafel, de Custom Craftwork Prenatal, is het mogelijk om tot het einde van de zwangerschap op de buik te liggen.

De zwangerschapsperiode is een tijd waarin er veel verandert in het lichaam. Die veranderingen zorgen er voor dat je vaak wat sneller moe bent en last kunt krijgen van klachten. Een zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie van moeder en kind. Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapsmassage ook een positief effect heeft op nachtrust, (rug-)klachten en stress.

Een voetreflex (-massage) is een natuurlijke en eeuwenoude geneeswijze en gaat uit van een holistische visie. Lichaam en geest zijn niet los van elkaar te zien en worden als één geheel benadert.

Het bijzondere aan deze vorm is dat je een klein deel van het lichaam behandelt waarmee je invloed uitoefent op het hele lichaam. De reflexzones in de voeten staan in contact met specifieke zones elders in het lichaam. Voetreflex therapie of massage spreekt ook het zelf herstellend vermogen van het lichaam aan. 

Alle reflexpunten worden bewerkt om zo het lichaam weer in balans te brengen. 

Kokopilau, voetreflexmassage
kokopilau, CHNS

Chinese hoofd-, nek & schoudermassage. Deze ontspannende massage richt zich op het voorkomen en verlichten van klachten ter hoogte van ’t hoofd, nek en schoudergebied.

De chinese hoofd-, nek en schoudermassage is een zeer oude Chinese massagevorm welke stoelt op de visie dat je door druk uit te oefenen op specifieke plekken op het lichaam blokkades kunt opheffen. Je stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. De massage is een wat “actievere” vorm en bestaat uit een combinatie van grepen en het behandelen van drukpunten welke wordt afgesloten met een massage van het hoofd.

Een sportmassage is een massage gericht op de effecten ván, voor en ná het sporten. Voor het sporten kan een massage de spieren voorbereiden op de inspanning, na het sporten zorgt deze massage voor een sneller herstel. Vermoeidheid en/of overbelasting kunnen klachten aan de spieren veroorzaken.

Sportmassage richt zich op de verbetering en het onderhouden van de conditie van de spieren. Tijdens de massage wordt de doorbloeding verhoogd, dit ondersteunt het spierweefsel tijdens het herstel. Bij deze massage wordt meer druk uitgeoefend dan tijdens de ontspanningsmassage.

Kokopilau, sportmassage
fascia release

Myofascial release. De fascia, het bindweefsel,  reageert op- én onthoudt gebeurtenissen. Als gevolg van trauma, stress, verkeerde gewoontes of littekenweefsel  kunnen verklevingen ontstaan. Het lichaam kan daardoor veranderen in een strak pantser. U kent t vast wel, het gevoel dat u moet rekken, dat het lijf te “strak” staat. Het krachtige maar flexibele weefsel dat rondom de spieren ligt verhardt terwijl het eigenlijk alleen maar goed wil doen en het lichaam en de organen wil beschermen.

Myofascial Release is het losmaken van de verschillende lagen. De pijn neemt af en de beweging weer toe. MR zet ik in tijdens de diverse behandelingen.

Een stoelmassage is een prima manier om stress en werk gerelateerde klachten te verlichten én te voorkomen. 

Door de korte behandeltijd van 20-30 minuten én het feit dat deze massage over de kleren heen gegeven kan worden, kan een stoelmassage prima ‘tussen de bedrijven door’. Deze massage is hierdoor laagdrempelig en ook bij uitstek geschikt om op de werkplek aan te bieden of te ondergaan. 

**Uit ervaring weten wij inmiddels dat de meeste mensen het toch erg prettig vinden wanneer er met olie direct op de huid wordt gewerkt. Dit kan ook, wij laten u de keuze!**

Kokopilau, stoelmassage
Kokopilau, bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een vorm van reflexzone massage. Bindweefsel (fascia) heeft een ondersteunende en verzorgende functie en is op veel plaatsen in het lichaam te vinden.

Tijdens de massage krijgen de zenuwen in het huidgebied een prikkel, wat doorwerkt naar bepaalde organen. Als een orgaan minder goed functioneert is dat op de rug voelbaar in de vorm van een verhoogde spanning van de huid. Bindweefselmassage zorgt ervoor dat de huid weer losser wordt en beter te verschuiven is. Ook kunnen blokkades worden opgelost.

 

De massage wordt vaak gecombineerd met een andere vorm zoals bijvoorbeeld de ontspanningsmassage.

Cupping is een techniek waarbij de huid vacuüm gezogen wordt door cups op de huid te plaatsen waardoor er een betere doorbloeding en lymfecirculatie ontstaat. De cup trekt niet alleen de huid maar ook het bindweefsel en de spier omhoog. Op deze wijze wordt de doorbloeding gestimuleerd. De aanwezige blokkades die de pijn veroorzaken verdwijnen.

Ik zet het in na overleg en het is onderdeel van een behandeling. Een behandeling met cups doet geen pijn. Wél verschijnen er na afloop licht- tot donkerrode plekken op de behandelde plaats. Dit trekt vanzelf weg, maar is wel iets om rekening mee te houden. 

Kokopilau, cupping
triggerpointmassage Kokopilau

Triggerpointmassage. Deze techniek is geschikt bij verschillende soorten klachten zoals schouderklachten, nekklachten, RSI, tennisarm en nog vele andere pijnklachten. Omdat de patronen van triggerpoints en de daarbij horende klachten voor de meeste mensen ongeveer hetzelfde zijn, geeft de locatie van een klacht al een goede indicatie van welke spieren erbij betrokken zouden kunnen zijn. 

Een triggerpoint is een spierknoopje wat voelbaar is tijdens het palperen. Deze kunnen verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld; ongelukken, valpartijen, operaties, blessures en ook overbelasting.