Chinese Hoofd-, Nek en Schoudermassage

Wat is een Chinese Hoofd-, Nek en Schoudermassage

Deze ontspannende massage richt zich vooral op het voorkomen en verlichten van klachten ter hoogte van ’t hoofd, nek en schoudergebied.

De Chinese Hoofd-, Nek en Schoudermassage is een onderdeel van de Tuina-massage en wordt ook de Chinese Hoofd-, Nek en Schoudermassage genoemd. Chinese hoofd-, nek & schoudermassage, Kokopilau Bemmel, Nijmegen, Lingewaard. Tuina-massage is een zeer oude Chinese massagevorm welke stoelt op de visie dat je door druk uit te oefenen op specifieke plekken op het lichaam blokkades kunt opheffen. Wat er gebeurt is dat je het lichaam aanzet zichzelf te helen, het is wijzer dan je denkt. De Chinese geneeskunde is een “compleet systeem”, het gaat er vanuit dat alles energie is en energie kun je beïnvloeden.

Waarom?

Vastzittende schouders, migraine, een blokkerende nek, druk op het hoofd met als eerste tekenen opkomende hoofdpijn; dit zijn verschijnselen die met deze massagevorm aangepakt kunnen worden.

Werkwijze?

Tijdens deze massage krijgt gaat de volledige aandacht uit naar het gebied vanaf je schouders tot en met je kruin. De massage is een wat “actievere” vorm en bestaat uit een combinatie van grepen en het behandelen van drukpunten welke wordt afgesloten met een massage van het hoofd. Door hoofd-, nek- en schouder spieren op een rustige manier te masseren, ontstaat er een diepe ontspanning. Uw spieren laten de spanning los en langzaamaan komt de beweeglijkheid weer terug. U zult na enige behandelingen duidelijk verschil merken. Na de massage voelt u zich als herboren!