Zwangerschapsmassage

Wat is een zwangerschapsmassage?

Zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage speciaal voor de zwangere vrouw. Het betreft de gehele achterzijde van uw lichaam; hoofd, nek, schouder, rug, benen en voeten.

Waarom?

De zwangerschapsperiode is een tijd waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder.De hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je op de bevalling voor te bereiden.De veranderingen zorgen ervoor dat je vaak sneller moe bent, last krijgt van klachten zoals pijn in je nek, rug en bekken, vocht vasthoudt en slecht slaapt.

Een zwangerschapsmassage geeft directe verlichting van pijn en ongemak, werkt pijnbestrijdend. Door de massage wordt het zenuwstelsel gekalmeerd, waardoor endorfine vrijkomt. Deze stof zorgt voor een “geluksgevoel”. Het gevoel dat je het weer aankunt, het gevoel weer in balans te zijn. Een zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie van moeder en kind. Het zorgt voor een diepere ademhaling en een heerlijk rustmoment. Daardoor heeft de massage een positieve invloed op lichamelijke klachten en misselijkheid. Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapsmassage ook een positief effect heeft op nachtrust, rugklachten en stress.

Werkwijze?

Tijdens de zwangerschapsmassage maak ik gebruik van de Custom Craftworks massagetafel; de Athena Prenatal. Deze tafel heeft buiten de bijzonder luxe ligging, ook speciale borst en buikuitsparingen, waardoor het mogelijk is om tijdens de zwangerschap in buikligging plaats te nemen op de tafel. U zult dit als een aangename verrassing ervaren, omdat dit later in de zwangerschap in uw eigen bed vaak niet meer mogelijk is.

Wanneer u heeft plaatsgenomen op de tafel zal ik u toedekken met een handdoek. De behandeling is in principe dezelfde als bij de wellnessmassage. Ik begin met een massage van de rug, gevolgd door schouders, nek en hoofd. De delen van uw lichaam die op dat moment niet gemasseerd worden, zullen bedekt blijven. Vervolgens ga ik verder met uw benen en voeten.

Na de massage bied ik u een flesje water aan. Veel water drinken is noodzakelijk voor het afvoeren van afvalstoffen die zijn vrijgemaakt door de massage. Doet u dit niet, dan kan het zijn dat u last krijgt van hoofd- en/of spierpijn!

*** Ook is, mocht je het niet (meer) prettig vinden op je buik te liggen, de voetreflex massage een erg fijne en ontspannende massage***.

Geen zwangerschapsmassage

Tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.