Sportmassage

Wat is sportmassage?

Sportmassage is een massage gericht op de effecten van voor en na het sporten. Voor het sporten kan een stimulerende massage de spieren voorbereiden op de inspanning, na het sporten zorgt deze massage voor een sneller herstel. Vermoeidheid en/of overbelasting kunnen klachten aan de spieren veroorzaken.

 

Sportmassage bij kokopilau

Sportmassage richt zich op de verbetering en het onderhouden van de conditie van de spieren. Tijdens de massage wordt de doorbloeding verhoogd, dit ondersteunt het spierweefsel tijdens het herstel. Bij deze massage wordt meer druk uitgeoefend dan tijdens de ontspanningsmassage.

Waarom?

Sportmassage wordt toegepast om de verschijnselen die het directe gevolg zijn van lichamelijk inspanning te verminderen.

Ter voorbereiding: Vóór het leveren van een prestatie wordt het lichaam in de prestatiestand gebracht. Voordat men een prestatie gaat leveren moet het lichaam worden opgewarmd. Een sportmassage kan een onderdeel zijn van een warming-up. De spieren worden door de massage beter doorbloed.

Ter voorkoming van blessures: Door een betere doorbloeding en een betere controle wordt de kans op het ontstaan van blessures minder.

Als herstel na inspanning: Het herstellen van een zware inspanning naar de “normale” toestand van het lichaam door het verbeteren van de doorbloeding. Hierdoor kan spierpijn worden voorkomen of sneller worden weggewerkt.

Is sportmassage ook voor niet sporters?

Sport en bezigheden in het dagelijks leven hebben vaak eenzelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters zeer geschikt.