Hotstonemassage

Wat?

Een hotstone massage is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen op het lichaam.

Deze vorm van massage werd al gebruikt door de Inca’s, Indianen, Maöries en bij vele andere culturen. Het is een eeuwenoud ritueel waarbij gebruik wordt gemaakt van warme basaltstenen.
Hotstonemassage bij KokopilauDit zijn lava- of vulkanische stenen die eeuwenlang in rivierbeddingen of in de zee hebben gelegen en door de invloed van water en zand glad zijn gepolijst en daardoor erg prettig aanvoelen. Ze hebben mooie gladde, ronde vormen en zijn zeer rijk aan ijzer en magnesium. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de steen warmte zeer goed kan opslaan, vasthouden en geleidelijk weer kan afgeven. De Indianen zeggen dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

Waarom?

De warmte die door de hotstonemassage vrijkomt, geeft een diepe ontspanning, terwijl het gewicht van de stenen een druk laat ontstaan dat een “stretching effect” heeft op de spieren. Hierdoor worden afvalstoffen vrijgemaakt, waardoor de blokkades in het spierweefsel makkelijker oplossen. Het lichaam komt zo weer in balans. Een hotstone massage wordt bij uitstek aangeraden in geval van stress, spierproblemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding enz. Echter ook zónder deze indicaties is de hotstone massage een weldaad om te ondergaan, pure verwenning van het lichaam!

Werkwijze?

Wanneer u op uw buik plaats heeft genomen op de massagetafel, zal ik een dunne doek over uw lichaam leggen waarop ik later de warme stenen zal plaatsen. Dit doek gebruik ik om de eerste warmte op te vangen van de stenen, om direct contact met de stenen te vermijden.

Allereerst leg ik de stenen naast uw lichaam, zodat u alvast kunt wennen aan de warmte.
Vervolgens ga ik de stenen verplaatsen naar uw rug, waarna ik deze af zal dekken met een handdoek. Dit is om ervoor te zorgen dat de warmte van de stenen niet te snel verloren gaat.
Terwijl de stenen op uw rug hun thermische werking doen, ga ik beginnen met het masseren van uw benen. Heb ik uw benen en voeten gemasseerd, ga ik de stenen verplaatsen van uw rug naar de benen en ga ik de rug masseren met warme stenen. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.

Altijd geschikt?

Toch is een hotstone massage niet voor iedereen en niet bij elke buitentemperatuur geschikt.
Kijk voor meer informatie even bij de contra-indicaties.