Fascia Release

Fascia release, kokopilau

Fascia release is een behandelvorm die gericht is de elasticiteit van ons lichaam. De fascia is het vlies dat in en rond spieren, botten en organen zit, het zit door het hele lichaam heen. Fascia geeft stevigheid, beschermt je organen en zorgt voor structuur in je lichaam. Gezonde fascia is elastisch en soepel en zorgt ervoor dat je je goed en soepel kunt bewegen.

Kokopilau, praktijk voor sport- & massagetherapie en voetreflex

Wanneer de fascia op bepaalde plekken verkleefd of uitgedroogd is kun je je daar dan ook stijf en / of stram voelen. Bewegen gaat minder soepel, je bent beperkt in je bewegingsvrijheid en alles voelt strammer aan. Vastzittende fascia voelt anders aan. Soms als kleine bobbeltjes, soms als een stugge plek. Doordat de fascia uitdroogt of verkleefd is kun je het gevoel hebben dat het zich als een soort van harnas om je heen voelt. Dit onderdeel kan dan niet meer vrij bewegen of goed functioneren. 

Fascia.

Fascia. De fascia is het officiële woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeven. Deze vliezen vormen een heel netwerk in ons lichaam wat ervoor zorgt dat alles met elkaar verbonden is.