Cupping

Cupping-kokopilauWat is Cupping?

Een eeuwenoude traditie van Chinese cupping, soms ook wel vacussage genoemd.

Werkwijze?

Cupping is een techniek waarbij de huid vacuüm gezogen wordt door cups op de huid te plaatsen waardoor er een betere doorbloeding en lymfecirculatie ontstaat. De cup trekt niet alleen de huid maar ook het bindweefsel en de spier omhoog. Op deze wijze wordt de doorbloeding enorm gestimuleerd. De aanwezige blokkades die de pijn veroorzaken verdwijnen.

Cupping gebruik ik tijdens een massage behandeling, ik zet het in na overleg en het zit bij de behandeling in. Een behandeling met cups doet geen pijn. Wél verschijnen er na afloop licht- tot donkerrode plekken op de behandelde plaats. Deze ontstaan door de behandeling en kunnen, afhankelijk van de blokkade,  opkleuren van lichtrood tot donkerrood tot paars. Dit trekt vanzelf weg, maar is wel iets om rekening mee te houden. De eerste 6 tot 8 uur na een behandeling wordt aangeraden de directe zon (ook zonnebank) en of koude te vermijden.

Wanneer en waarom?

Cupping heeft effect tot aan gewrichten en meridianen en kan zeer goed ingezet worden bij o.a nekklachten, astma, verkoudheid, hielspoor, migraine, rugklachten, frozen shoulder, tennis en golf arm, reuma, fybromyalgie en littekenweefsel.

Cuppingmassage wordt niet ingezet tijdens zwangerschap.