Voetreflex therapie

Wat is voetreflex therapie
voetreflex therapie Kokopilau

Voetreflex therapie is een natuurlijke en eeuwenoude geneeswijze. Deze gaat ervan uit dat je hele lichaam wordt weerspiegeld in zogenoemde reflexzones onder je voeten. Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een volledige ontspanning én dus betere doorbloeding. Lichaam en geest komen weer in balans.

Waarom voetreflex therapie

Deze behandelwijze gaat uit van een holistische visie. Lichaam en geest zijn niet los van elkaar te zien en worden als één geheel benadert.

Het bijzondere aan deze vorm is dat je een klein deel van het lichaam behandelt. Daarmee oefen je toch ook invloed uit op het hele lichaam. De reflexzones in de voeten staan in contact met specifieke zones elders in het lichaam. Deze therapie lijkt op het eerste gezicht een ontspannende voetmassage en dat is het ook. Maar het doet meer. Voetreflex therapie of massage spreekt ook het zelf herstellend vermogen van het lichaam aan. Het zet aan om spanningen in het hele lichaam op te heffen en het immuunsysteem te versterken.

Voetreflex therapie is een vorm van reflexzonemassage. Dit is een massage van de zenuwuiteinden die zich op de voeten en handen bevinden. Alle reflexpunten worden bewerkt om zo het lichaam weer in balans te brengen. Vooral ook in een drukke en stressvolle periode is het heerlijk om een voetreflex massage te ondergaan. Je voelt zich daarna weer heerlijk ontspannen, slaapt beter en voelt je fitter! 

voetreflex therapie Kokopilau

Belangrijk om weten is dat deze behandeling het lichaam zélf aan het werk zet om eventuele inwendige blokkades op te heffen;  het zelf-herstellend vermogen van het lichaam wordt ondersteund.