Over mij

Over Kokopilau, over mij.

Kokopilau. Wie of wat ís in hemelsnaam Kokopilau?  Ik hoor het u denken…

Kokopilau (Kokopelli) is een oude legende welke dateert van 3000 jaar terug en is een god van de Indianen; het symbool van plezier, goed geluk en gezondheid! Kokopilau komt bijna over de hele westkant van Amerika voor. Van stammen in Canada tot zelfs in Peru aan toe. Het meest zul je Kokopilau terugvinden bij de Indianen in het Zuid Westen van Noord Amerika.kokopilau massage en medical tapen

De legende vertelt dat Kokopilau reisde van dorp naar dorp en de winter veranderde in de lente, sneeuw liet smelten en het liet regenen voor een succesvolle oogst. Het fluitspelen symboliseerde de overgang van winter naar lente. Men zegt dat Kokopilau’s fluit gehoord kan worden in de lentewind, terwijl deze warme lucht aanvoert…

Wie verzint nu zoiets?

Ik! Al dwalende op het internet, zoekend naar van alles en nog wat, kwam ik in 2010 de naam Kokopilau tegen. Het idee was er al, ik wilde een eigen praktijk; “iets doen” met de kennis en ervaring die ik door de jaren heen heb opgedaan… iets kunnen betekenen voor een ander.

Nu ben ik wel van de praktische, dus er moet wel resultaat te zien zijn. En dát is er tijdens en na een behandeling! Het doet me enorm goed dat er door de behandeling een verlichting van klachten merkbaar is en ontspanning ervaren wordt. Te horen dat de de klachten zijn verminderd en de beweeglijkheid weer is toegenomen, dat is super!

Eigenlijk vind ik het helemaal niet belangrijk om te vertellen wie ik ben. Het gaat ook niet om mij, maar om u. Toch heb ik het advies gekregen om wat over mezelf te vertellen, dus dat zal ik bij deze ook doen.

Mijn naam is Annika Rutjes, 46 jaar en woon samen met mijn gezin in Bemmel (gemeente Lingewaard).Kokopilau, praktijk voor massage en medical tapen Jaren geleden in aanraking gekomen met voetreflex therapie, vervolgens de opleiding daarvoor gedaan. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in de combinatie van lichaam-geest. Het één is niet los te zien van het ander.

Ikzelf ben iemand die veel in het hoofd zit, zoals dat dan genoemd wordt. Ik merkte dat ik af en toe over mijn eigen benen struikelde, omdat ik deze gewoonweg vergat! Ik voelde wel dat ik ontzettend last kreeg van mijn nek en schouders, en hoofdpijn kreeg wanneer ik me ergens weer veel te druk over maakte. Bedacht me dat ik daar toch echt maar eens iets aan moest gaan doen. Uiteindelijk de stap gezet en begonnen aan dat wat ik nu nog steeds met heel veel plezier doe!

 Opleidingen en toekomstplannen

De eerste stap heb ik gezet met de opleiding Wellnessmassage aan de Massage Academie te Apeldoorn. Daarna vele cursussen gevolgd en verdiepingsmateriaal doorgespit. Na de opleiding HBO medische basiskennis en cupping, ligt mijn uitdaging op dit moment in de opleiding Sporttherapie. Hierin verdiepen we ons in de (sportende-) mens met zijn lichamelijke klachten in combinatie met mentale en emotionele factoren. Deze factoren hebben allemaal op hun eigen wijze invloed op de mens, dus ook op het herstelproces. Erg boeiend en zeer leerzaam!

** Deze heb ik inmiddels met goed gevolg afgerond **

Nu, december 2018, heb ik de voetreflex weer opgefrist door middel van een cursus en staat er voor het komende jaar een volgende cursus in de agenda; Myofascial Release. Fascia wordt omschreven als: “Een fascinerend vlies om de cel en om de spier dat een rol speelt op alle vlakken in ons lichaam, van spieren tot organen. Een stukje bindweefsel met een eigen karakter”. Ik kijk er in elk geval weer naar uit!

Update: Ook deze cursus heb ik inmiddels met goed gevolg afgerond. Een erg interessante materie die bijzondere resultaten geeft. Fascia is te omschrijven als het verbindend weefsel dat het lichaam vormgeeft. Het is de brug tussen stabiliteit en mobiliteit. De kennis en kunde die ik tijdens deze cursus heb opgedaan zal ik zéker gaan inzetten en integreren in de behandelingen. Myofascial release betekent vrij vertaald het losmaken van de lagen. Hierdoor zal pijn afnemen en beweging verbeteren.

Kokopilau is inmiddels echt “mijn ding” geworden. Ik blijf in beweging, blijf me verdiepen en bijscholen. Hopelijk kan ik dat dan op mijn beurt weer doorgeven aan u!

Ik hoop u daarom ook snel eens te zien.

U bent van harte welkom bij Kokopilau!