Ontspanningsmassage (wellness-)

Sportmassage, ontspanningmassage, wellnessmassage in Bemmel, Lingewaard. KokopilauWat is een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage, ook wel de wellnessmassage genoemd, is een massage met als doel de algehele ontspanning van het lichaam. Het betreft de gehele achterzijde van uw lichaam; hoofd, nek, schouder, rug, benen en voeten.

Een ontspanningsmassage (wellness-) heeft een gunstig effect op de gezondheid. Het bevordert de bloedsomloop, laat spieren ontspannen, heeft een goede uitwerking op de ademhaling en spijsvertering en versnelt de afvoer van afvalstoffen door het lymfesysteem te stimuleren.

Waarom?

Komt u aan het eind van de dag thuis met het gevoel dat uw nek en schouders van beton zijn? Maakt stress uw rug stijf en pijnlijk?

Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Door de massage wordt het zenuwstelsel gekalmeerd, waardoor endorfine vrijkomt. Deze stof zorgt voor een soort “geluksgevoel”.

Werkwijze?

De massage wordt direct uitgevoerd op het lichaam. U houdt uw ondergoed aan. Bij de dames wordt het BH bandje los gemaakt in verband met het gebruik van olie. Wanneer u op uw buik heeft plaatsgenomen op de massagetafel, dek ik u toe met een handdoek of warme deken. Dit om te voorkomen dat uw lichaam te snel afkoelt. Tijdens de massage worden de lichaamsdelen welke niet worden gemasseerd afgedekt.

Ik begin met de massage van uw rug en ga verder met schouders, nek en hoofd. Daarna vervolg ik de behandeling met uw benen en voeten. Na de massage is water drinken goed. Wanneer u niet voldoende drinkt na een behandeling, kan dit zich uiten in het krijgen van spierpijn en/of hoofdpijn!

Toch willen wij graag aan dit hoofdstuk de stoelmassage toevoegen. Deze massage wordt weliswaar gegeven in een andere vorm, zittend op een stoel, maar wordt ook zeker als zeer ontspannend ervaren. De stoelmassage is zowel in Nijmegen-Noord, voorheen Oosterhout Gld, als in Bemmel te boeken.